Sherborne voor kinderen en compagnieSherborne voor kinderen en compagnie

Tijdens onze lesjes Sherborne gaan we rennen, rollen, spelen, stoeien, wiegen, knuffelen en genieten. Samen, alleen, met en tegen elkaar, en zo ons hele zelf beter leren kennen. Een leuke mix van bijna-acrobatische toeren en rustige, gezellige momenten.

Het uitgangspunt van de bewegingspedagogiek van Sherborne is dat beweging de basis is om te kunnen leren. Lichaamsbewustzijn helpt kinderen vertrouwen en controle te krijgen over hun lichaam en maakt het klaar om hun omgeving te ontdekken.

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Tijdens de lessen word je als papa, mama, meter, peter, oma of opa (1 begeleider per kind) uitgenodigd om met je kind mee te bewegen en te spelen. Hierdoor maak je kennis met andere manieren om contact te maken met je kind en krijg je leuke ideeën mee om thuis samen verder te experimenteren.

Data: Lessen gaan door op aanvraag

Max 5 deelnemende kinderen!

Info:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Dans en Sherborne voor kinderen

(6-11 jaar) en een begeleider

dans kinderen en ouders gent bougement

Samen dansen en spelen.  In deze lessenreeks gaan we aan de slag met beweging, lichaamswerk, contactimprovisatie, dans.  We ontwikkelen een andere manier van communiceren, gebaseerd op vertrouwen en fysiek contact.  

 

Lessen gaan door op aanvraag.

Max 5 deelnemende kinderen!

Meer info:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Dansexpressie, introductiereeks

In de danslessen gaan we experimenteren met beweging, dansend improviseren, waardoor je creativiteit en spontaniteit toeneemt. Elke les vertrekt vanuit een nieuwe inspiratiebron. Je speelt met lichaamstaal en non-verbaal spel, onderzoekt lagen in de muziek en in de ruimte, grote en kleine, ingetogen en grootse bewegingen. Stap voor stap ontwikkel je zo je eigen danstaal/

Er is momenteel geen introductiereeks gepland. 

Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Basiscursus ‘Werken met Dans –en bewegingsexpressie’

voor leerkrachten, opvoeders, groepsbegeleiders,…

flyer3

Dansexpressie is ‘het leukste vak van de week’, volgens mijn leerlingen uit het Blo.  Dansexpressie is ‘echt de max’, en ‘super super super super leuk’, volgens de kinderen van het 4de leerjaar die een workshop meevolgden.

In dansexpressie mag je spelen, improviseren, en kom je helemaal in je lijf. Prestatie is niet belangrijk. Het gaat om beleven, ervaren, helemaal duiken in de beweging en zo je expressieve vaardigheden uitbreiden.

Zelf ben ik overtuigd van de waarde van dans- en bewegingsexpressie voor heel verschillende doelgroepen en heb ik al zoveel mooie, grappige, speelse en ontroerende dansmomenten mogen bewonderen. Daarom wil ik nog meer mensen warm maken om dit vak te leren en te helpen exploreren.

Wat kan je verwachten?

Dansexpressie leer je door het zelf te beleven. Zelf dansen is dan ook een belangrijk onderdeel van de cursus. Door te ervaren en te reflecteren krijg je inzicht in je eigen bewegingsmogelijkheden en ontdek je nieuwe bewegingskwaliteiten.

We ontdekken wat de begrippen tijd, kracht en ruimte in de praktijk betekenen. En we werken intensief aan ons eigen lichaamsbewustzijn.

We leren sessies dansexpressie op te stellen en door te geven aan diverse doelgroepen. Daarbij gebruiken we de methodiek dansexpressie zoals die is ontwikkeld door Kit Winkel. We bestuderen theorie en praktijk en oefenen het lesgeven.

We experimenteren met speelse opdrachten, proberen deze uit in onze eigen doelgroep en wisselen ervaringen uit.

Wat wordt van jou verwacht?

Een grote openheid om met je eigen bewegingsmogelijkheden aan de slag te gaan, te experimenteren.

Dat je op zoek gaat naar of beschikt over een groep, klas,… waar je enkele keren kan/mag experimenteren met opdrachten en lessen.

Bereidheid om over je ervaringen te reflecteren en te communiceren.

Praktisch:

De cursus bestaat uit 8 lesdagen.

Max 10 deelnemers

Locatie: Daalpad 3, Brakel

Voor meer info:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Djembélessen

Oudenaarde

Stuur een mailtje voor meer info rond daata en uren.

kinderen 18.30u tot 19.30u
groep1 + 2 19.30u tot 21.00u

 

kinderen (lagere school): speelse kennismaking en eerste ritmes (reeksjes van 5 lessen)

djembé 1 : kennismaking, klanken, eerste basisritmes

djembé 2 : nieuwe ritmes, soloritmes, breaks 

jeugdcentrum Jotie hofstraat Oudenaarde

Gent

vrijdagavond vanaf  sept

djembé  19.00-20.30
balafoon/krin 20.30-22.00

Tambor ververijstraat 13c

www.tambor.be Lessen te Gent in djembe, samba, batucada, conga, cajon, hangdrum en meer

                                                          

Balafoon

De voorloper van onze xylofoons en marimba’s is een instrument dat je bespeelt met twee stokjes. De klank van de houten lamellen wordt versterkt door kalebassen met gaatjes waarop een vliesje zit. Je kan er ritmes en melodieën op combineren tot een klaterende klankwaterval.

Privélessen in Brakel en Gent

Sfeerbeeld optreden met leerlingen balafoon+djembé

https://www.youtube.com/watch?v=aEQcYv8Z4I0

 

Privélessen

Voor klarinet, ukelele, balafoon, percussie. Voor basiskennis improviseren, akkoorden en toonladders. We leren op een leuke manier; al spelend muziek.  We leren luisteren, improviseren zonder stress en vrij musiceren.

Op afspraak